Mar Florina

Caracteristicile pomului: Soi obtinut in Franta la Statiunea Angers si introdus in cultura in anul 1977, apoi licentiat si autorizat

pentru productie la noi in tara din 1993. Provine din incrucisarea soiului Jonathan cu un hibrid complex (621-1) purtator al genei

de rezistenta Vf, mostenita de  la Malus floribunda 821.

 Pomul de vigoare supramijlocie, cu ramificare buna si rodire pe formatiuni lungi si scurte. Productia este constanta si poate atinge

usor 30-40 t/ha. Este rezistent la rapan, dar usor sensibil la fainare.

Caracteristicile fructului: Fructul este mijlociu spre mare, de 150-180 g, usor tronconic, cu pielita verde galbuie, acoperita cu

rosu oranj pe 2/3 din suprafata, cu aspect atragator. Pulpa este ferma, suculenta, usor acidulata, cu aroma specifica si gust bun.

PORTALTOI MM 106

Boli si daunatori: Rezistenta la rapan, dar are o usoara sensibilitate la fainare.

Perioada de coacere si consum : luna octombrie, se pastreaza bine pana in martie.

Perioada de plantare: februarie – aprilie si octombrie – noiembrie

Polenizator: Golden Delicious, Granny Smith.