Mar Jonathan

Caracteristicile pomului:  Pomul de vigoare mijlocie, rodeste mai ales pe ramuri lungi.

 Este un soi sensibil la boli. Este soiul cu cea mai mare pondere in productia de mere din Romania.

Caracteristicile fructului: Fructele sunt rezistente la transport, manipulare si pastrare, au marime mijlocie si forma tronconica.

 Pielita este subtire, rosie-vie, de obicei fara dungi, uneori cu rugina sub forma de firisoare. Pulpa alb-galbuie, suculenta, dulce,

prezinta o aroma foarte intensa, cu totul caracteristica, fiind de calitate superioara pentru masa.

 Fructele sunt mijlocii sau mari : 140-150g. Fructele se pot pastra pana la 6 luni in conditii speciale

 Se consuma in stare proaspata

PORTALTOI MM 106

Boli si daunatori: soi sensibil la fainarea marului

Polenizatori: Golden, Starkrimson Delicios, Idared.

Perioada de recoltare : soi de iarna, dupa 25 septembrie.

Perioada de plantare: februarie – aprilie si octombrie – noiembrie