Piersic-Cardinal

Caracteristicile pomului:

  • Este de vigoare mijlocie si reuseste bine altoit pe piersic franc.
  • Coroana este globuloasa.
  • Soiul este autofertil.
  • Florile sunt campanulate.
  • Ramurile de rod tipice sunt cele mixte, scurte si mijlocii.

 

Caracteristicile fructului:

  • Marimea fructului este de marime medie spre mare ( 120 – 160 grame ).
  • Forma este globuloasa, turtita la varf si baza, usor asimetrica.
  • Epiderma este subtire pubescenta, galbena acoperita pe 70 – 90 %, cu rosu-stralucitor „Cardinal”, este sub forma de pete si striatii de dimensiuni variabile.
  • Samburele este mijlociu, elipsoidal, cu varful ascutit, asimetric, de culoare cenusie-deschis, prezinta incrustatii sub forma de  alveole si santuri.
  • Pulpa este galbena-aurie cu irizatii fine rosii, mijlociu de tare, consistenta, fondanta, dulce, placut acidulata si aromata, aderenta la sambure.

 

 

PRODUCTIA SI UTILIZAREA:

  • Soiul este precoce si rodeste economic din anul III de la plantare.
  • Productivitatea este media-mare circa 28-32 kg/pom.
  • Necesita rarirea fructelor si ca defect-prezinta un numar mare de fructe gemene ( sunt primele care se inlatura de la rarire ).
  • Fructele sunt destinate atat consumului in stare proaspata cat si pentru procesare ( gem, nectar, compot ).